Sälja guld på nätet

Nu för tiden är det mycket enkelt att sälja guld. Om du vill sälja dina gamla guldsmycken och andra guldföremål kan du utan problem göra det på nätet. Om du har investeringsguld kan du också sälja det över nätet, men inte om det handlar om riktigt stora mängder. Det finns inga vanliga guldhandlare på nätet som kan försäkra ett kilo guld som du skickar med posten, så om du vill sälja stora mängder investeringsguld gör du det oftast över disk. Du kan emellertid sälja nästan 4 hekto 18 karat guld på nätet som motsvarar ett belopp på 100 000 kronor.

Så säljer du guld på nätet

Välj ut en guldhandlare på nätet som ger ett riktigt bra pris för ditt guld, till exempel SMS Guld som brukar ha de allra högsta guldpriserna. På guldhandlarens hemsida markerar du hur många karat ditt guld har och hur många gram guld du vill sälja så ser du direkt hur mycket du kan få för ditt guld. Du kommer förmodligen att bli positivt överaskad. Om du inte vet hur många karat ditt guld har spelar det egentligen ingen roll, det kommer guldhandlaren ändå ta reda på.

Fyll i formuläret på hemsidan med namn, personnummer och e-postadress så skickas ett guldpaket hem till din folkbokföringsadress. Anledningen till att du måste fylla i ditt personnummer är att du måste vara 18 år för att få sälja guld och för att förhindra penningtvätt och försäljning av stöldgods.

När du har fått hem ditt guldpaket lägger du ner ditt guld i paketet, skriver på avtalet och skickar iväg det. Brevet är rekommenderat och fraktavgiften är redan betald av guldhandlaren. Nästa dag när ditt guld har nått guldhandlaren värderas det omgående av en kunnig expert och sedan betalas pengarna för guldet ut så fort som möjligt. Det tar högst någon dag.